Skriv ut den här sidan

Minnesmottagning

Minnesmottagningen är en specialistmottagning för personer med minnesproblem. 

Vi som arbetar på Minnesmottagningen är specialiserade på att utreda personer med misstänkt demenssjukdom och sviktande minnesförmåga.

En minnesutredning börjar med en första bedömning hos din läkare. Finns det ett behov av en utökad utredning hos oss behövs en remiss från din läkare.

Handlar det om en demenssjukdom är det viktigt att bedöma typ och svårighetsgrad för att ge rätt vård och behandling. Svårigheter med minnet kan bero på andra orsaker än minnessjukdom.

Vi har mångårig erfarenhet av både demens med sent insjuknande, efter 65 års ålder, och demens med tidigt insjuknande, före 65 års ålder.

Geriatrisk vård erbjuder vi i första hand till boende i Danderyd, Lidingö, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Österåker samt norra Solna. Mottagningen har dessutom ett särskilt uppdrag kring yngre personer, under 65 år, och för personer diagnosticerade med ovanliga demenssjukdomar.

För personer med finska som modersmål

För personer med finska som modersmål kan viss del av utredningen erbjudas på finska. Vi tar emot patienter och remisser från hela Stockholms län, i de fall när du som medborgare önskat remiss specifikt till Danderydsgeriatrikens minnesmottagning.

Kontakt

Samordnande sjuksköterska
Lena Nyqvist Karlsson

Medicinskt ansvarig läkare
Rakel Beckserius

Chef
Monica Bisell 

Här finns vi

Du hittar oss på Danderyds sjukhus, Hus 60, plan 2 Paviljongen, med ingång via Hus 42.